Information

Här nedan finner du all info du behöver inför årets upplaga av Ursvik Ultra. Om det är något du saknar är det bara att höra av sig till oss på: uu@stockholmmultisport.se

Löpande information och inspiration till loppet hittar du på vår Facebooksida.
Frågor och andra diskussioner passar i vårt forum på Facebook.

Vad?

Ursvik Ultra är en varv-tävling och går på ett 15km, 320 höjdmeter, trailspår som heter Ursvik Extreme. Spåret är relativt kuperat och består av en blandning av elljusspår, större och mindre stigar. Underlaget är grus men varierar mellan torrt och hårt, ibland lerigt, ibland isigt eller snömodd beroende på hur vintern varit.

​I anmälningsavgiften ingår tillgång till omklädningsrum, dusch och bastu i Ursvik Motionsgård samt uppdukat bord med mat och dryck vid varvning under tävlingen.

Ursvik Ultra / 5 varv / 75km / 420kr
Råskinnet Ultra / se längre ner för info
UU Hårdingen / 3 varv / 45km / 420kr
UU Light / 1 varv / 15km / 420kr

Anmäl dig här!

När?

I år kör vi lördagen den 21e mars 2020. Så lägg in det i era kalendrar!

Ursvik Ultra / Start 15:00
Råskinnet Ultra / se längre ner för info
UU Hårdingen / Start 18:00
UU Light / Start 20:00

​Snöret dras vid spårcentralens målportal, där varvningen också sker, kl 23:30 på lördagskvällen. Efter 23:30 får ingen fortsätta ut på banan. Man får dock gå i mål på det varv man håller på med.

Var?

Starten går där Ursvik Extremspåret startar, vid Ursvik spårcentral. Omklädning sker i Ursvik Motionsgård. Dessa två platser ligger på varsin sida om Ursvik Idrottsplats som har adressen Ursviksvägen 99, i Sundbyberg.​

Närmsta Tunnelbanestation är Hallonbergen varifrån det är ca 1km att gå till idrottsplatsen. Buss 504 stannar precis utanför Motionsgården.

​Det finns även en parkering vid idrottsplatsen. Det är begränsat med parkeringsplatser så vi rekommenderar tunnelbana eller buss.

Ursvik Extremspåret, ett varv, hittar du på Strava.

Hur?

Vi vill vara tydliga med att följande är OBLIGATORISKT att ha med sig för samtliga deltagare oavsett klass (detta är för ren säkerhet om det händer dig något under tävlingen, samma regler för alla för enkelhetens skull) men kan förvaras vid växlingsplatsen tills det behöver användas:

  • Pannlampa som klarar väta och minst 8 timmars brinntid
  • Ett komplett torrt ombyte från topp till tå

Då underlaget kan variera kraftigt, från torrt till gegga till slask till snö och is så rekommenderar vi dubbskor men det är inte obligatoriskt.

Råskinnet

Råskinnet är en utmärkelse som instiftades 2019 och är ingen egentlig klass. Alla som deltar i 75km klassen har möjlighet att bli ett Råskinn! Men bara två personer kommer att få priset Råskinnet Ultra/Hjälte!

Om du gör dina 5 varv innan snöret dras så har du tillåtelse att fortsätta ut på banan så många varv du orkar tills snöret dras kl 23:30. Den som klarar flest extra varv på kortast tid får årets utmärkelse Råskinnet Ultra!

Förutom det så vill vi även premiera årets kämpe! Så den som är ute på banan längst total tid oavsett antal varv men max 5 kommer också att få utmärkelsen Råskinnet Hjälte!

Råskinnet Ultra (Varv)

Flest extra slutförda varv. Man får avsluta det varv man håller på med efter 23:30 men inte gå ut på något nytt.

Om flera springer samma antal varv så är det bästa tid som avgör.

​Råskinnet Hjälte (Tid)

Siste person som går i mål. Längst total tid på banan oberoende av antal klarade varv men max 5.

Råskinnet finns med i vår Hall of Fame.

Priser

Är du snabb eller långsam spelar ingen roll! Du har chans till pris oavsett!

Vi kommer ej att ha prisceremoni på plats. Priser delas ut direkt när vinnare kommer in.

​Råskinnet delas ut som en utmärkelse snarare än ett pris och går till 2 personer (alltså ej till både Dam och Herr), se Råskinnet ovan för kriterier.

​I klasserna 75, 45 och 15km delas priser ut till Dam och Herr för 1:a och 2:a plats. Vi lottar alltid ut priser till resten av deltagarna.

​Priserna delas ut så snart det är möjligt givet målgångar och resultat. Vissa priser/utmärkelser kan tänkas meddelas på sociala medier beroende på hur sent det blir.

ITRA

Från och med i år, 2020, så kommer vi INTE att ansöka om ITRA-poäng. Orsaken är att ITRA tar orimligt mycket betalt för en så litet arrangemang som Ursvik Ultra. För info har Ursvik Ultra 75km historiskt givit 2 ITRA-poäng.